Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
5 populaire trampolinepark toestellen

Optimise

Meer bezoekers in jouw speeltuin of trampolinepark

Voeg een binnenspeeltuin toe op de camping of vakantiepark

Volgend artikel

Hoe trek je meer bezoekers naar een binnenspeeltuin of trampolinepark?

Wanneer je een binnenspeeltuin of trampolinepark start is het natuurlijk belangrijk om te zorgen dat er voldoende bezoekers komen. Maar hoe zorg je daarvoor? Wij delen 10 tips voor het aantrekken van meer bezoekers.

1. Naamsbekendheid

Het opbouwen van naamsbekendheid begint al voor de opening van het park. Hieronder vind je een aantal manieren om dit te doen:

  • Zorg dat de omgeving op de hoogte is van de speeltuin of het trampolinepark dat je gaat openen. Adverteer bijvoorbeeld in de lokale krant, ga langs bij ondernemers en deel flyers uit bij scholen en verenigingen.
  • Creëer een goede website, waardoor je ook online zichtbaar bent.
  • Nodig voor de opening van het park familie, vrienden en relaties uit zodat veel mensen op de hoogte zijn en het anderen vertellen.

2. Eerste indruk

De eerste indruk van een park is erg belangrijk. Maar hoe zorg je daarvoor? Kleuren en thema’s vallen direct op wanneer je een park binnenkomt. Bedenk dus van te voren wat voor een indruk en beleving je de bezoekers wilt geven. Wij bieden bijvoorbeeld speeltoestellen aan met een jungle, piraten, oceaan of boerderij thema aan, maar je kunt ook een eigen thema ontwikkelen!

3. Veiligheid

Natuurlijk is een veilig en verzorgd park ook heel belangrijk. Wanneer het park opgeruimd en schoon is en er veiligheidsbordjes hangen bij de speeltoestellen heeft dit een positieve invloed op de algemene indruk en vertrouwen van de bezoekers.

Speelstructuren gemaakt door ELI Play

4. Locatie voor ouders

Richt een horecagelegenheid en ruimte in waar ouders kunnen zitten tijdens dat de kinderen spelen. Wanneer deze ruimte van alle gemakken is voorzien, zullen de ouders zich ook prima vermaken. Denk bijvoorbeeld aan lekkere koffie, gebak, broodjes en andere tussendoortjes. Daarnaast kun je ook denken aan gratis Wifi en stroompunten die bezoekers kunnen gebruiken.

5. Vrolijke medewerkers

Medewerkers zijn het visitekaartje van uw speeltuin of trampolinepark. Wanneer bezoekers vriendelijk ontvangen worden, zullen zij zich welkom voelen. Voldoende personeel dat klaar staat voor de klant draagt bij aan een positieve indruk.

6. Goede service

Bij een goede service kan je denken aan verschillende factoren:

  • Een medewerker bij de balie die altijd aanwezig is om bezoekers direct te verwelkomen.
  • Het ontlasten van ouders bij kinderfeestjes door bijvoorbeeld de verjaardagstafel klaar te maken voordat de bezoekers arriveren.
  • Het snel en goed verzorgen van eten en drinken in de horecaruimte.

7. Cadeaukaarten

Een andere manier om bezoekers aan te zetten om terug te komen is het aanbieden van cadeaukaarten. Zo kunnen bezoekers andere doelgroepen activeren om het park eens te bezoeken. Misschien hebben deze personen niet eerder gedacht om uw speeltuin of trampolinepark te bezoeken, maar brengen zij nu toch een bezoek aan uw park.

8. Haak in op evenementen

Het is altijd leuk om iets te organiseren omtrent een evenement of speciale dag. Organiseer bijvoorbeeld sporttoernooien tijdens de olympische spelen, een verkleed dag tijdens Carnaval en een disco of Halloween avond. Daarnaast sluiten trampolineparken zich vaak aan bij sportclubs zoals turnverenigingen en sportscholen.

9. Eenvoudig reserveringssysteem

Bij het bezoek aan een trampolinepark is het belangrijk dat het online reserveersysteem eenvoudig werkt en voor iedereen toegankelijk is. Zorg dat het overzichtelijk is en vraag niet teveel gegevens van gasten.

10. Blijf vernieuwen

Trends veranderen, maar door kleine aanpassingen kun je een park wel vernieuwen. Voeg nieuwe elementen toe in de speeltuin en breid een trampolinepark uit na een aantal jaar.

Wil je meer weten over binnenspeeltuinen of trampolineparken?

Kijk voor meer informatie over onze speeltoestellen op de product pagina’s:

Voor overige vragen neem je contact op via info@eliplay.nl of +31(0)411 745 300.


Loading page...