Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
Advies voor het heropenen van trampolineparken en speeltuinen

Optimise

Hoe onderhoud je een trampolinepark?

Niemand raakt uitgespeeld bij indoor speeltuin Kabonk!

Volgend artikel

5 tips om jouw trampolinepark te onderhouden

Trampolinespringen wordt steeds populairder, de parken worden steeds groter en naast trampolines komen er steeds meer nieuwe attracties bij. Het is belangrijk om een trampoline installatie goed te onderhouden. Door het regelmatig controleren van de structuur en het plegen van onderhoud, zal het toestel in goede staat blijven, er verzorgd uit blijven zien en daarom aantrekkelijk en veilig zijn voor de gebruikers. In dit artikel leest u een aantal belangrijke tips voor het onderhouden van uw trampolinepark.

1. Dagelijkse controle

Loop elke dag voordat het park open gaat een controleronde. Check de algemene staat en netheid van het trampolinepark. Kijk of er onder de structuur geen kapotte veren liggen of hangen. Als dit wel het geval is, vervang deze dan direct met nieuwe veren. Zijn de jump sheets nog in goede staat? Wanneer krasjes of gaatjes worden opgemerkt, is het van belang om het doek zo snel mogelijk te vervangen. Het risico op scheuren wordt namelijk verhoogd wanneer het gaatje groter wordt. Liggen de paddings goed op de trampolines? Controleer of de flappen ter afscherming van de veren nog goed liggen. Controleer de nooduitgangen. Is de Foam Pit tot de noodzakelijke hoogte gevuld en opgefluft? Liggen er geen verdwaalde voorwerpen in het park zoals sleutels of haarspelden die het park eventueel kunnen beschadigen. Dit zijn factoren die je als ondernemer altijd moet controleren.

2. Gebruik een checklist

Om de dagelijkse controle goed uit te voeren is het handig om gebruik te maken van een checklist. Wanneer u een trampolinepark heeft dat geïnstalleerd is door ELI Play, ontvangt u van ons een uitgebreide onderhoudshandleiding en checklist. Een dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse en half jaarlijkse checklist. Met behulp van een checklist helpt u uw personeel bij het uitvoeren van controles en reparaties voor de veiligheid van de toestellen. Zo weet u dat de toestellen tijdig zijn gecontroleerd en worden beschadigingen direct opgemerkt.

3. Trampolinepark schoonmaken

Het is belangrijk om het trampolinepark schoon te houden. Reinig de hele structuur met een vochtige doek. Wij adviseren om vloerplaten en padding schoon te maken met een mild desinfecterend schoonmaakmiddel. Ga regelmatig met de stofzuiger door het park, zodat alles schoon is en het er goed verzorgd uit ziet. Kom je voorwerpen tegen die vergeten zijn door de eigenaar, zoals sokken of truien, ruim deze dan direct op.

4. Foam Pit reinigen

De Foam Pit in trampolineparken wordt vaak intensief gebruikt. Belangrijk is om te zorgen dat de foam pit regelmatig gereinigd wordt. Haal alle foamblokken uit de bak en reinig vervolgens de gehele bak. Controleer de jump sheet en de veren. Verwijder beschadigde blokken en neem contact op met ELI Play om nieuwe blokken te bestellen. Vul de foam pit vervolgens weer met alle foam blokken. Let hierbij op dat er voldoende blokken in de foam pit liggen en deze egaal verdeeld zijn over de hele bak.

5. Netten controleren

Controleer of alle netten nog heel zijn en op de rekbaarheid. Zit er teveel speling op een net, maak het net dan steviger vast. Wanneer u gaten aantreft in een van de netten is het noodzakelijk dat u deze direct herstelt met niet slippende knopen, zodat deze goed vast blijven zitten.

Losse onderdelen trampolinepark bestellen

Zijn de veren van uw trampolinepark versleten, ziet u beschadigingen op de jump sheets of bent u op zoek naar andere onderdelen voor uw trampolinepark? Voor het bestellen van losse onderdelen neemt u contact op met onze service afdeling via service@eliplay.com.

Service afspraak inplannen

Heeft u beschadigingen in uw park? Beoordeel of dit de bezoekers in gevaar kan brengen, indien dit het geval is sluit u de attractie direct. De veiligheid van de bezoekers staat ten alle tijden voorop.

Neem direct contact op met ELI Play via +31 (0)411 745 300 en stuur indien nodig een foto van het onderdeel naar service@eliplay.com. Zo kunnen wij zo snel mogelijk langskomen om het onderdeel te herstellen.

Vragen of meer informatie?

Heeft u nog andere vragen met betrekking tot uw trampolinepark? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Meer informatie over onze trampolinepark toestellen vindt u op de pagina indoor trampolineparken.


Loading page...