Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
Hoe onderhoud je een trampolinepark?

Artikel

Niemand raakt uitgespeeld bij indoor speeltuin Kabonk!

Het ontstaan van binnenspeeltuin Kiddy Dome

Volgend artikel

De hoogste indoor speeltuin van Europa

Binnenkort opent indoor speelpark Kabonk op de evenementenlocatie Breepark in Breda. Kabonk is een speelpark dat bestaat uit zeven verdiepingen met diverse speeltoestellen. Anneke Stins, commercieel directeur van Breepark en Kabonk, Pascal de Pon en Bart Verwijmeren, management van Kabonk en Pannenkoekwaus, delen hoe dit gigantische indoor speelpark is ontstaan.

Van idee aan de keukentafel tot evenementencomplex

De droom van Breepark begon aan de keukentafel van Henry Martens, algemeen directeur en initiatiefnemer van Breepark, en zijn vrouw, waar het idee voor een ultiem horecaconcept ontstond. Bij dit concept hoorde ook zeker een indoor speelpark. Door de langere duur van de ontwikkeling van het evenementencomplex is het concept van het speelpark uiteraard bijgestuurd en aangepast, maar de wens was altijd om een speelpark te openen als aanvulling voor het type bezoeker van Breepark.

Waarom de keuze voor een indoor speeltuin?

In het evenementencomplex hebben wij met Vier Hoog Breda al een groot leisure-onderdeel met een bowling, lasergame en escaperooms. Om ervoor te zorgen dat alle partijen in Breepark een gezonde exploitatie kunnen draaien, wil je uiteraard alleen maar unieke partijen hebben als onderdeel van het vrijetijdsgebied.

Daarnaast, en dat zien wij als het allerbelangrijkste, is een indoor speelpark tijdloos. Het is geen trend, maar een functie. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, basisscholen, bedrijven voor een relatie-dag zijn en blijven altijd op zoek naar mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding. De houdbaarheid van een indoor speelpark is dan naar ons inzien veel groter.

Touwbrug Kabonk

Een indoor speelpark is tijdloos. Het is geen trend, maar een functie.

Anneke

Wat maakt Breepark de perfecte locatie voor een indoor speeltuin?

Er zijn een aantal verschillende punten die Breepark de perfecte locatie maken. Allereerst zit hem dat in hele praktische zaken als de ligging en bereikbaarheid, het grote verzorgingsgebied tussen Utrecht, Rotterdam en Den Bosch en het gratis parkeren. Tel dit op bij de kansen in het aanbod dat we samen met andere partijen op Breepark kunnen bieden en je hebt de perfecte locatie voor een speelpark!

Met zijn allen naar Kabonk om vervolgens een lekkere pizza bij Happy Italy of een driegangenmenu bij De Beren te eten, of een combinatie van spelen bij Kabonk en daarna een pannenkoek eten bij het nog te openen Pannenkoekenrestaurant. De mogelijkheden zijn eindeloos voor een kinderfeestje, schoolreisje of juist de zakelijke kant van bedrijfsfeesten en teambuilding uitjes!

Speeltoestellen leverancier ELI Play

Kabonk is voor een leverancier een grote uitdaging als je kijkt naar de hoogte en oppervlakte van het speelpark. ELI Play is erin geslaagd om de speeltoestellen zo te combineren en te ontwikkelen dat er genoeg uitdaging is om zowel de allerkleinsten een onvergetelijke middag te geven, als de oudere kinderen en volwassenen uit te dagen om de speeltoestellen te ontdekken. Daarnaast heeft ELI Play alle verdiepingen ingevuld, zodat we veel speelwaarde creëren.

We zijn trots op onze samenwerking met ELI Play, waarvan we zeker kunnen zeggen dat we samen een nieuw en uniek concept hebben neergezet.

Zeven verdiepingen met speeltoestellen voor alle leeftijden

Uniek speelpark

Kabonk is uniek in de Benelux. Als allerhoogste speeltuin van Europa hebben we maar liefst zeven waanzinnige verdiepingen vol uitdagende speeltoestellen. Elke verdieping heeft zijn eigen stijl, waardoor kinderen op ontdekking kunnen gaan. Kabonk is een plek waar je alleen of samen met vrienden of vriendinnen zonder zorgen avonturen kunt beleven, en jezelf en elkaar kunt uitdagen. Elk kind is vrij om de wereld om zich heen te verkennen in zijn eigen tempo. Kabonk is de plek waar dat kan en mag!

We gaan Kabonk, binnen de wereld van speelparken, de ultieme bestemming maken. Een plek waar kinderen en (groot)ouders kunnen spelen, relaxen, uitrusten, rond kunnen kijken naar alle mooie en gave dingen in het speelpark!

Pascal en Bart

Populaire speeltoestellen

Kabonk heeft zóveel te bieden. Wij denken dat de grote speelstructuur het populairste zal zijn, omdat bezoekers naar verschillende verdiepingen kunnen klimmen en klauteren en van de 20 meter hoge glijbanen naar beneden kunnen glijden! Maar ook de ValoJump, een interactief spel op de trampoline, en de stormbaan met timersysteem waarbij twee spelers het tegen elkaar kunnen opnemen zullen populair zijn bij jonge en oudere bezoekers.

Waarom komen bezoekers naar Kabonk?

Het is geen doorsnee speelparadijs. We zorgen er niet alleen voor dat kinderen terug willen komen door alle gave speeltoestellen, (groot)ouders voelen zich straks ook helemaal op hun plek in Kabonk. Ze genieten van een goede kop koffie en een lekker stuk appeltaart, en weten dat de kinderen zich wel vermaken!

Bezoekers zullen vooral komen uit regio van Breda, maar Breda is als centraal knooppunt in de Benelux natuurlijk ook goed te bereiken vanuit België. Kabonk is gelegen aan de snelweg, dus ook makkelijk te bereiken voor kinderfeestjes en schoolreisjes die bijvoorbeeld uit Rotterdam en Eindhoven komen.

Niemand raakt uitgespeeld in Kabonk! Er is zoveel te beleven en te ontdekken, kinderen kunnen blijven terugkomen met vrienden en vriendinnen om te spelen.

Pascal en Bart

Speelstructuur geïnstalleerd door ELI Play

De grootste uitdaging

De uitdaging van Kabonk zit hem in de diversiteit van de speeltoestellen, maar ook in de verdiepingen en de capaciteit van Kabonk. Kabonk is onderdeel van het evenementencomplex van Breepark. De uitdaging ligt dus ook in het combineren van kids-entertainment in bijvoorbeeld de evenementenhal met Kabonk, bijvoorbeeld wanneer K3 met een show in de evenementenhal komt optreden.

1.500 bezoekers

Naast de horeca in Kabonk openen we nog een pannenkoekenrestaurant: Pannenkoekwaus. Ze zullen gelijktijdig hun deuren openen. Het restaurant telt 100 zitplaatsen binnen, het terras volgt later. Kabonk heeft een capaciteit van 1.500 bezoekers op hetzelfde moment.

Is het totaalconcept van Breepark nu af?

We zijn nu met Kabonk het laatste grote onderdeel van Breepark aan het afronden en Kabonk was, samen met het aangrenzende pannenkoekenrestaurant Pannenkoekwaus, wel een belangrijk onderdeel waar ook andere exploitanten naar uitkeken! Op naar de opening dus!

Uitdagende hindernisbaan en touw parcours


Loading page...