Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
We want you!

Dream & Consider

Hoe past een trampolinepark in een ruimte?

Nieuwe huisstijl voor ELI Play

Volgend artikel

Hoe gaat jouw trampolinepark eruit zien?

Een ondernemer heeft een locatie gevonden waar zijn trampolinepark moet verrijzen. Maar hoe gaat dat park eruit zien? Wat past en wat niet?

Trampolineparken zijn populair. De ontwerpers van ELI Play hebben opdrachten vanuit de hele wereld. Momenteel werkt het team aan een project in Egypte. Maar er liggen ook al weer schetsen voor parken in Limburg, Brabant en Duitsland. Het ene ontwerp wordt nog spannender dan het andere. Ondernemers zijn immers gebaat bij blije bezoekers die vaak terug komen.

Details maken het verschil

Op de designafdeling van ELI Play in Boxtel werken acht ontwerpers. Om een goed architectonisch voorstel te maken, hebben ze gedetailleerde informatie nodig.

  • De plattegrond van de ruimte.
  • Foto’s van de wanden.
  • De hoogte en breedte van het pand.
  • Foto’s van de locatie. Binnen en buiten.
  • Waar komen het zitgedeelte, de toiletten, kleedkamers, de entrée, de uitgang en meer van die zaken?
  • Welke events heeft de ondernemer in gedachten? En waar moeten die zich afspelen?
  • Wat zijn de favoriete kleuren? Is er een thema?

Driedimensionaal ontwerp

Normaal gesproken zorgt de accountmanager van ELI Play dat de ontwerpers alle informatie krijgen aangeleverd. Zodra alles binnen is, begint het grote werk. Op basis van voorkeuren, afmetingen en mogelijkheden, maakt een ontwerper een 3D-voorstelling. De ondernemer ervaart ineens hoe zijn park eruit komt te zien: de kleuren, de structuur, de ‘looks’. Hij ziet hoe de toestellen zich tot de ruimte verhouden, leert wat de capaciteit is en wat de bezettingsgraad moet zijn. Natuurlijk krijgt hij ook de prijs van het maatwerkpark bijgeleverd. Hoewel de ontwerpers zich houden aan de wensen van de ondernemer, proberen ze hem ook te verrassen met leuke vondsten en zinnige toevoegingen.

Evaluatie

Tijdens de evaluatie van het ontwerp, komt alles alles ter sprake. De ondernemer kan zijn op- en aanmerkingen maken; over de kleuren, de indeling en elementen. Wellicht wil hij twee onderdelen wisselen of een Ninja Course toevoegen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wanneer de opzet en de prijs ten slotte akkoord zijn, maken de ontwerpers een meer gedetailleerde versie van de 3D-voorstelling. De finale presentatie van het park gebruikt de accountmanager enerzijds voor de ondertekening van het contract en anderzijds voor de briefing van het productieteam dat het park zal bouwen.

De laatste stap

Het ELI Play team neemt de productie in voorbereiding. De bouwtekeningen worden nu tot op de millimeter nauwkeurig. De ontwerpen bevatten alle details die nodig zijn om de speeltoestellen te produceren en uiteindelijk te installeren in de ruimte. Dat komt zeer nauw.

Ondernemers die samen met het team van ELI Play in de aanloop naar een opening deze stappen volgen, komen niet voor verrassingen te staan. Of het zou moeten zijn dat ze verrassend snel en succesvol ‘in business’ kunnen zijn!


Loading page...