Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
Originele acties trekken meer publiek

Nieuws

Via Amerika uit Japan overgewaaid: Ninja Warrior

We want you!

Volgend artikel

Ninja Warrior: Haal jij het einde?

Een bijna onmogelijk te voltooien hindernisbaan. Probeer dan maar eens het eind te halen. In Nederland gingen 250 deelnemers die uitdaging aan. Hun pogingen waren op SBS6 te zien in het programma Ninja Warrior NL.

Het begon in 1997 in Japan, waar de competitie met hindernissen ‘Sasuke’ heet. Ze zijn daar inmiddels 33 seizoenen verder. En het is in al die tijd nog maar vier deelnemers gelukt om het eind van het parcours te halen.

Internationale navolging

De verwoede pogingen van de Japanse deelnemers trokken ook internationale aandacht. In verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten van Amerika, werden er eveneens extreem zware obstakelparcoursen gebouwd. Sasuke werd omgedoopt tot ‘Ninja Warrior’.

De lat lag hoog

Eerder dit jaar begon de strijd in Nederland. Op dat moment waren er internationaal nog maar tien deelnemers geweest die het parcours hadden voltooid. De lat lag dus hoog. Ter aanmoediging lag een cheque van 25.000 euro klaar.

Zelfgebouwd obstakel-parcours

Vooraf werd Perry Oosterlee geïnterviewd, in het dagelijks leven groenteboer in Alphen aan den Rijn. Tijdens het gesprek bleek dat hij een grote kanshebber was. Hij vertelde dat hij al vijf jaar intensief aan het trainen was. In een bos had hij eigenhandig een obstakel-parcours gebouwd. Ook had hij aan vergelijkbare competities meegedaan in China, Vietnam en Maleisië. Hij was er helemaal klaar voor.

Fanatieke groenteboer

Kim-Lian van der Meij en Dennis van der Geest presenteerden het programma dat door SBS werd uitgezonden. Aflevering na aflevering ervoeren ze hoe fanatiek de groenteboer uit Alphen aan den Rijn was. Perry bereikte de finale en kwam het verst. Maar het eind van het parcours haalde hij niet.

Toch was de jarenlange training van Perry niet voor niets geweest. Hij werd uitgeroepen tot winnaar. Dat leverde hem een geldprijs van 10.000 euro op. Maar de ultieme Ninja Warrior laat in Nederland nog altijd op zich wachten.

Ninja Course bij Jump XL Waalwijk

In juni 2016 heeft ELI Play een Ninja Course geplaatst bij Jump XL Waalwijk. Het parcours van de Ninja Course bevat verschillende elementen. Daardoor is deze activiteit niet alleen geschikt voor getrainde free runners. Ook beginners kunnen er goed uit de voeten. Het is mogelijk om op verschillende niveaus de strijd aan te gaan.

Valpartijen? De Ninja Course wordt geleverd met floor pads of een foam pit. Deelnemers kunnen dus op een veilige manier de ninja in zichzelf ontdekken. Maar wie de grond raakt is af.

Bekijk de korte impressie van de Ninja Course


Loading page...