Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
Niemand raakt uitgespeeld bij indoor speeltuin Kabonk!

Dream & Consider

Het ontstaan van binnenspeeltuin Kiddy Dome

Kinderspeelhoeken zorgen voor meer omzet en herhaalbezoeken

Volgend artikel

Dustin Schaber, CEO Kiddy Dome, over avontuurlijke speeltuin voor de hele familie

De start van het leisure park

Het begon allemaal in 2003. Mijn vader en zijn zakenpartner exploiteerde een oud racketcentrum waar sporten als tennis, badminton en squash werden uitgeoefend. Toen de gouden periode van Boris Becker en Steffi Graf voorbij was, werd de business steeds minder populair. Op dat moment kwamen ze in contact met een salesmanager van ELI Play. Tijdens een meeting kwam het businessmodel ‘indoor speeltuinen’ ter sprake, een perfecte invulling voor de ruimte. Beide heren zijn in die tijd al op leeftijd en besluiten dat de huidige huurder het park mag runnen.

Speeltuin vernieuwen

De huurder is voornamelijk bezig met de speeltuin en heeft weinig aandacht voor het sportpark. In 2008 besluit ik samen met mijn moeder om het sportpark over te nemen. In 2013 volgt ook de overname van de speeltuin. Door de veranderde markt zagen we veel kansen voor een leisure park en besloten we het park nieuw leven in te blazen. Na een gesprek met Jochen Herrmann van ELI Play namen we het besluit het park een totaal nieuwe look & feel te geven. Op dat moment veranderden wij de naam van ‘Kid & Play’ naar ‘Kiddy Dome’.

De hele speelstructuur is ondertussen vernieuwd. De focus ging naar nieuwe elementen en het creëren van één totaal park. We bouwden Kiddy Dome uit tot een echt merk! In 2014 opende de vernieuwde speeltuin en Kiddy Dome werd direct een succes met stijgende omzetcijfers.

Wat maakt jouw speeltuin uniek?

Ervaring staat centraal. Alles wat wij doen draagt bij aan de gehele ervaring van onze bezoekers. Denk aan variëteit van speeltoestellen, entertainment voor elke doelgroep en het organiseren van events. Wij vinden het belangrijk dat de hele familie zich kan vermaken tijdens een dagje uit bij Kiddy Dome.

Het is eenvoudig om kinderen plezier te laten beleven in een indoor speeltuin, de uitdaging is om ook de ouders een leuke dag te bezorgen

Dustin Schaber, CEO Kiddy Dome

Een tweede Kiddy Dome!

Binnenkort openen wij een tweede speeltuin, Kiddy Dome -Swiss Family Center-, daar focussen wij nog meer op de unieke beleving van diverse doelgroepen. Naast een comfortabele, gezinsvriendelijke horecaruimte creëren wij ook een speciale ‘mannenruimte’. De vaders kunnen sportwedstrijden kijken, voetballen, spelen op de flipperkast of gewoon een biertje drinken.

Uniek aan de nieuwe speeltuin is een speciaal ontwikkelde donut glider. Wij geloven nu al dat de donut glider de favoriete attractie wordt van veel bezoekers.

Hoe creëer je fans?

Het is belangrijk om een heel sterk merk op te bouwen waar kinderen van houden. De mascotte van Kiddy Dome is ideaal om kinderen te binden aan het park. Ze zien hem bij elk bezoek, ze kunnen met hem spelen en ze mogen samen op de foto. Kinderen worden ‘echte vrienden’ met Jimmy!

Daarnaast gebruiken wij ook andere middelen om bezoekers aan ons park te binden. Wij hebben een Kids Club en Kiddy Magazine om in contact te blijven met bezoekers. Dit zorgt ervoor dat zij ook thuis aan ons denken en andere mensen enthousiasmeren.

Bezoekers die dichtbij wonen komen ongeveer 5 tot 6 keer per jaar naar ons park. Hoe groter de afstand, hoe minder vaak ze terugkomen. In Zwitserland verwachten we dat bezoekers die in de directe omgeving van de speeltuin nog vaker langskomen.

Indoor speeltuin Kiddy Dome

Unieke beleving: feestjes, themadagen en events

Naast onze ‘standaard’ activiteiten organiseren wij ook andere events om onze bezoekers blij te maken. Dit maakt het Family Entertainment Center nog aantrekkelijker. Per jaar vieren wij ongeveer 2.000 kinderfeestjes, wat zorgt voor 20% van onze totale inkomsten. Ook organiseren wij themadagen, zoals Halloween, waarbij de hele speeltuin in stijl versierd is, kinderen verkleed zijn en er diverse enge entertainers ronddwalen.

Zeer uniek is onze After-work-party. Een evenement voor jongeren die normaalgesproken niet meer naar een speeltuin gaan, zodat ze weer even kind kunnen zijn. Tijdens dit evenement gaan onze bezoekers los op toffe deuntjes van de DJ, springen ze op de trampolines, klimmen ze op klimrekken en genieten van drankjes in de cocktailbar. Zo blijkt weer dat de speeltuin geschikt is voor jong en oud.


Loading page...