Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
Big Bounce nu ook in Frankrijk!

Optimise

LoisiFlandres: Vlaams speelparadijs voor alle leeftijden

De toekomst van sport en games: de actieve games van Valo Motion

Volgend artikel

In het Noord-Franse Hazebrouck realiseerde de familie Onraet het amusementspark LoisiFlandres. Je kunt er bowlen, karten, mini-golfen, lasergamen en biljarten. Sinds 2016 is er ook een indoor playground voor kinderen van 3 tot 13 jaar. Oprichter en directeur Francis Onraet zag de bezoekersaantallen verdubbelen.

Met grote amusementsparken in Lille en Duinkerken om de hoek, moet LoisiFlandres van goeden huize komen om de strijd om de klant te winnen. In 2008 startte de familie Onraet, onder de inspirerende leiding van pater familias Francis, 'Bowling des Flandres', een bowlingbaan met 16 banen. “Daar hoort natuurlijk een restaurant bij”, vertelt de rasondernemer. “Bovendien hebben we een groot biljartcentrum gebouwd en een Minigolfbaan met 12 holes op 1300 m2.”

Blijven vernieuwen

Het park was van begin af aan een succes, maar Onraet realiseert zich als geen ander dat je je moet blijven vernieuwen om je gasten te blijven boeien en steeds nieuwe doelgroepen aan te boren. Zo volgden in 2016 drie grote uitbreidingen. “We hebben nu een indoor kartcircuit van 3600 m2 op twee niveaus, met 15 karts voor volwassenen en 10 karts voor kinderen. Daarnaast bieden we een lasergame-arena van 500 m2 op twee niveaus. Zo binden we jongeren én volwassenen aan ons en kunnen we ook bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeestjes organiseren. Maar we hadden nog niets voor jonge kinderen en zij horen er natuurlijk ook bij! Dus hebben we een Family Entertainment Centrum (FEC) voor de jeugd van 3 tot 13 jaar gecreëerd, waar kinderen zich uit kunnen leven. Daarmee bieden we de hele familie, van 3 tot 83 jaar, een compleet en gezellig dagje uit!”

Speelparadijs van 1200m2

Voor de overdekte speeltuin oriënteerde de familie Onraet zich op meerdere aanbieders. “We kenden ELI Play al wat langer, dus het eerste contact was snel gelegd. We zijn gaan kijken op hun productielocatie in Boxtel en waren eigenlijk meteen ‘verkocht’. Tijdens de daaropvolgende gesprekken bleek al snel dat we op een lijn zaten. We vertrouwden op de kwaliteit van hun aanbod en we konden ook zakelijk goed door één deur.” Dus zette LoisiFlandres een nieuw gebouw neer met diverse speelelementen aan ELI Play-attracties. “We hebben een speelstructuur van 1200m2 gecreëerd”, zegt Onraet. “Daarin staat onder andere een grote kidscorner; een indoor speelstructuur voor kinderen van 3 tot 13. We hebben een 'Power Tower', touwbruggen, een familieglijbaan, een klimwand en trampolines. Kinderen kunnen er klauteren, glijden, spelen en pret maken met hun vriendjes. We hebben zelfs voor kinderen onder de 3 jaar een plekje gecreëerd waar ze veilig kunnen spelen en hun motorische vaardigheden kunnen ontwikkelen.”

Family entertainment center Loisi Flandres
Family entertainment center Loisi Flandres

Thema: Vlaanderen

Om zich te onderscheiden van de concurrenten koos Onraet een specifiek thema, dat hem na aan het hart ligt. “We zijn hier in Frans Vlaanderen, dus hebben we het thema 'Flandres' geadopteerd. Dat voeren we op allerlei plekken in het park door. Zo hebben we bijvoorbeeld 'L'Estaminet', een typisch Vlaams café waar je nostalgische Vlaamse houten spelletjes kunt doen en een 'potje vleesch' of cassoulet uit de streek kunt eten. Je kunt er genieten van een wafel, een crêpe of een andere lokale lekkernij. En volwassenen kunnen al dit lekkers wegspoelen met een heerlijk Vlaams pintje.”

Ook de indoor speeltuin ademt het Vlaamse boerenleven. “Dat spreekt heel veel gasten aan en blijkt een schot in de roos. ELI Play heeft het helemaal naar onze zin vormgegeven, het is echt op maat gemaakt. Het lijkt gewoon op een vrolijke boerderij, kleurrijk en met leuke decors met hooibalen, boerderijdieren en vogelverschrikkers.” Veiligheid, hygiëne en comfort waren, naast degelijkheid, belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp. En ook hierbij is een cafetaria, met allerlei drankjes en snacks waar kinderen van smullen. Je hebt er direct zicht op de spelende kinderen.

Gethematiseerde binnen speeltuin

Nieuwe doelgroep

Sinds LoisiFlandres het nieuwe FEC heeft geopend, is de toestroom van bezoekers sterk toegenomen. Onraet: “We hebben een nieuwe doelgroep aangeboord. Onze jonge gasten blijven een flinke tijd in het park en vieren er ook graag verjaardagsfeestjes met alles erop en eraan.” Het indoor speelcomplex heeft het seizoen ook verlengd, vertelt Onraet: “LoisiFlandres is elk weekend en elke vakantie een fijne plek. Samen met de lasergame en de kartbanen ontvangen we, denk ik, meer dan twee keer zoveel gasten als vóór de uitbreiding. Daaronder ook gezinnen die kinderen hebben in uiteenlopende leeftijden; de één gaat naar de indoor playground, de ander gaat karten of lasergamen en opa gaat biljarten.”

Ik heb kleinkinderen in alle leeftijden, dus ze kunnen het hele park aan een grondige 'inspectie' onderwerpen

Meneer Onraet, eigenaar LoisiFlandres

In familiebedrijf LoisiFlandres heeft iedereen een rol, zo blijkt... “Mijn kleinkinderen testen alle activiteiten uit! Ik heb ze in alle leeftijden, van zes jaar en ouder, dus ze kunnen het hele park aan een grondige 'inspectie' onderwerpen. Dat is natuurlijk reuze handig; als zij het goed vinden, dan is het in orde!”

Vertrouwen op je partners

Onraet zou Onraet niet zijn als hij niet allang weer nieuwe ideeën had. “Je mag nooit stilstaan als ondernemer, je moet steeds nieuwe concepten verzinnen. Het is fijn als je daarbij op je partners kunt vertrouwen. Samen kom je op nieuwe ideeën, nieuwe concepten en nieuwe modellen. Ik kan nog niet verklappen waar onze gedachten op dit moment naar uitgaan, maar reken er maar op dat we over enige tijd weer een nieuwe activiteit aan ons park gaan toevoegen!”

Gethematiseerde soft play voor kleuters


Loading page...