Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
LoisiFlandres: Vlaams speelparadijs voor alle leeftijden

Optimise

De toekomst van sport en games: de actieve games van Valo Motion

De groei van ELI Play in 2017

Volgend artikel

Ontdek ValoJump en ValoClimb bij ELI Play

Het assortiment van ELI Play breidt zich steeds verder uit. Elk seizoen zijn er nieuwe add on’s voor uw indoor speeltuin. Binnenkort worden ValoClimb en ValoJump toegevoegd. Valo Motion is een Finse onderneming die de definitie van computergames voorgoed heeft veranderd.

Het voortbestaan van de wereld ligt in mijn handen. Ik krijg het warm. Iedereen kijkt, falen is geen optie. Ik mik… en raak! En weer. Raak! Tot mijn armspieren trillen en ik niet meer kan. ‘Game Over’, staat er op mijn scherm en ik maak plaats voor mijn tegenspeler. Hij stapt op de klimmuur en start het spel opnieuw. Mijn highscore verbeteren wordt nog een hele klus.

Het idee

ValoClimb is het eerste interactieve gameplatform speciaal voor klimmuren. Iedereen kan meedoen; van de kleinste kinderen tot fanatieke klimmers.” We spreken met Raine Kajastila, CEO van Valo Motion. “Het idee voor ValoClimb ontstond toen ik werkte aan mijn postdoctoraal onderzoek: hoe kunnen we technologie inzetten zodat mensen gemotiveerd worden om te sporten én hoe leren we ze de bekwaamheid die ze nodig hebben voor die sport?”

Viral

“In 2013 werkte ik aan het eerste prototype op de universiteit, waar ik hulp kreeg van een docent gespecialiseerd in computer games. Na het ontwikkelen van een onderzoek video, kreeg ik vanuit de klimwereld diverse verzoeken om hier een commercieel product van te maken. Naar aanleiding hiervan heb ik een team opgezet dat dit samen met mij kon doen. We maakten van het veelbelovende prototype een fantastisch eindproduct. Het jarenlang hard werken werd beloond bij het lanceren van het product en het introduceren van de nieuwe game, Cimball: een soort airhockey dat je ook op de klimmuur speelt. Toen de video van Climball live ging, hadden we binnen één weekend 8 miljoen views. In de weken erop kwamen we uit op 150 miljoen views en leek het erop dat iedereen ValoClimb wilde hebben. We hadden het ineens ontzettend druk en meer dan honderd klanten in 35 landen.”

ValoClimb, het eerste interactieve gameplatform voor klimmuren

Sport

Valo Motion kende een vliegende start. Vanuit Finland ontwikkelen ze continu nieuwe games en hardware. “Het speciale aan onze producten is de combinatie van uitdaging, sport en gaming. Als een kind – of wie dan ook – een van onze games speelt, zal hij of zij tegelijkertijd een flinke dosis beweging krijgen. De games vallen ook goed bij kinderen die hun tijd anders achter een computer doorbrengen. Een win-winsituatie!”

ValoJump

Naast ValoClimb heeft Valo Motion onlangs ValoJump ontwikkeld dat trampolinespringen een enorme boost geeft. Op een trampoline beweegt de speler zich door de platform-games waar hij punten kan verdienen of vijanden kan verslaan. Met keuze uit verschillende games en meer gerichte training applicaties, biedt dit product plezier voor alle leeftijden en niveaus.

Doelgroep

ValoClimb en ValoJump zijn beide geschikt voor zowel beginners als geoefende spelers. Het doel van Valo Motion is spellen ontwikkelen die zij zelf ook leuk vinden om te spelen. Als spellen voor verschillende doelgroepen interessant zijn, zoals volwassenen, fanatieke gamers en kinderen kan het bereik van de game worden aangepast. Voor kinderen vanaf 5 jaar kan de game op een kleinere oppervlakte van de klimmuur worden ingesteld. Dan hoeven kinderen niet zo hoog te klimmen en blijft het veilig. Beide producten zijn geschikt als add-on voor trampolineparken, indoor speeltuinen, fitnesscentra en klimscholen. Sterker nog: de producten zijn afgelopen jaar ook verkocht aan enkele winkelcentra.

Kant-en-klaar

De games worden als complete pakketten verkocht. Dat is dus software, inclusief hardware en Cloud service. En die service gaat bijzonder ver. “We verschepen het ValoClimb-systeem compleet geïnstalleerd. In feite werkt het al nadat je het uit de doos haalt en richt op een klimmuur. En dan niet vergeten de stekker erin te steken,’’ lacht Raine. Natuurlijk moet je hem ook eerst veilig op de toren zetten die wij leveren of aan het plafond bevestigen. Nadat het systeem is geïnstalleerd in de speeltuin kan het team van Valo Motion op afstand zien of alles naar behoren werkt. En dit blijven ze ook doen, proactief. “We kijken bijvoorbeeld of je de projector goed op de muur hebt gericht. Daarbij blijven we de software updaten zodat de spellen soepel blijven lopen en installeren we automatisch onze nieuwe games in jouw systeem. Zo blijft de klimmuur interessant voor de bezoekers in de toekomst.” Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan heeft Valo Motion een support service in huis om technische ondersteuning te bieden. Op deze manier garandeert Valo Motion een product van hoge kwaliteit dat zonder storingen werkt.

Het enige wat je zelf moet regelen, is een klimmuur of een trampoline – als je die niet al hebt. Zo niet, dan kan ELI Play jou daar natuurlijk ook bij ondersteunen.

Raine

What’s next Raine?

“We blijven bezig met het ontwikkelen en updaten van onze bestaande games, maar intussen kijken we ook naar nieuwe sportvormen. Ons volgende product zal zeker met sport te maken hebben, maar hoe en met welke sport dat zeggen we nog niet. Dát blijft nog een verrassing.”

Maatwerk

Zoekt u iets speciaals of wilt u een spel op maat laten maken? Alles is mogelijk. ELI Play ontwikkelt samen met partners als Valo Motion doorlopend nieuwe producten en thema’s voor de indoor speeltuinen en trampolineparken. Neem contact op met ELI Play via Stan, stan@eliplay.com / +31(0)639 550 911 voor meer informatie over alle experiences van Valo Motion.

Loading page...