Wij zoeken collega’s, bekijk hier onze vacatures

Vorig artikel
Monkey Town slingert voor onderhoud naar ELI Play

Dream & Consider

De vliegende start van Jump XL Lille

Originele acties trekken meer publiek

Volgend artikel

Start een eigen trampolinepark

Als Franse student sportmanagement liep Rémi Boldoduc in 2015 stage bij ELI Play. In Eindhoven hielp hij met de ontwikkeling van een nieuwe Jump XL in een voormalige kerk. In 2016 opende hij in Frankrijk zijn eigen trampolinepark. Samen met zijn vriendin Inès Beajot-Corsini runt hij Jump XL Lille. Een dag uit het leven van twee jonge, succesvolle ondernemers.

8u30

“Tijd om uit bed te springen. We wonen 15 minuutjes van ons trampolinepark. Daar doen we in de ochtend voorbereidende werkzaamheden: schoonmaken, goodies klaarmaken, reserveringen bevestigen. Daarna ga ik naar de winkel om drinken, snoepgoed en snacks in te slaan. Doordeweeks openen we om 16.00 uur. Maar we maken regelmatig langere dagen. Op zaterdag zijn we van 10.00 tot 22.00 uur geopend.

15u30

Stilte voor de storm… We zetten de muziek alvast aan. In de beginperiode pakte ik deze tijd altijd om zelf een paar sprongen te maken. Geen spectaculaire stunts. Een salto lukt wel, zowel voor- als achterwaarts. Maar inmiddels is het zo druk... Het is alweer een paar maanden terug dat ik zelf op een trampoline heb gestaan.

16.00 uur

We hebben inmiddels versterking gekregen: naast de drie vaste krachten zijn er vandaag drie medewerkers aanwezig die op contractbasis werken. In de vakantieperiodes hebben we een groter team nodig. Bij topdrukte zetten we soms wel tien medewerkers in. Op zich is het handig om gebruik te kunnen maken van flexibele krachten. Maar de Franse arbeidsregels zijn streng, dus we moeten wel goed opletten hoe we de roosters indelen, zodat je flexwerkers niet in vaste dienst hoeft te nemen. Gelukkig is Inès juriste. Dat scheelt. Ook tijdens de opstart van ons bedrijf was het een groot voordeel dat zij de benodigde juridische kennis in huis heeft. We doen dit echt samen en dat voelt goed. Toen ik het idee opperde om zelf een trampolinepark te starten, stond ze daar meteen achter. Haar steun was heel belangrijk voor mij. Ik weet niet of ik er wel aan begonnen was als zij het niet zag zitten.

17.00 uur

De jump arena is volledig bezet. Hij is voor een uur gereserveerd door een klas. De scholieren hebben dat zelf geregeld. Zo vieren ze dat het schooljaar bijna afgelopen is. Dit soort reserveringen krijgen we regelmatig. Dat komt mede doordat we die mogelijkheid via Facebook promoten. We plaatsen daar ook regelmatig filmpjes. Dat doen we al sinds eind 2015. Ons trampolinepark was destijds nog niet eens klaar. Maar we plaatsten filmpjes van Nederlandse Jump XL’s, zodat de mensen wisten wat ze konden verwachten.

We wisten dat we de marketing goed moesten aanpakken: we hadden radiocommercials, reclames in lokale kranten en een enorm billboard van drie bij vier meter.

Rémi Boldoduc

En omdat we het eerste trampolinepark in Lille en omgeving waren, kregen we veel free publicity. Zelfs het landelijke nieuws kwam met een cameraploeg langs. Dat helpt enorm voor je bekendheid.

20.00 uur

Trampo Fitness! Elke dinsdagavond hebben we een instructeur die een uur lang in de jump arena lesgeeft. Zoals altijd is ook deze avond een groot deel van de trampolines bezet. We denken erover om meer van dit soort activiteiten te gaan organiseren. Een instructeur die klanten stunts kan leren, bijvoorbeeld.

21.30 uur

Tegen sluitingstijd wordt het rustiger. Ik heb mijn laptop opengeklapt om mailtjes te beantwoorden en administratie te doen. Dit soort werk doen we regelmatig tussen de bedrijven door. Alles bij elkaar kost het veel meer tijd dan ik vooraf had verwacht. Het is sowieso lastig om je van tevoren een goed beeld te vormen van hoe het is om een trampolinepark te runnen. We zijn zeven dagen per week open. Dat is behoorlijk intensief. We gaan zo nu en dan wel een paar dagen weg of voor een wat langere tijd op vakantie, maar dan checken we toch regelmatig hoe het gaat. Er hangen camera’s in de zaak, dus we kunnen altijd op onze telefoon kijken hoe druk het is. Ook beantwoorden we tijdens een vakantie nog veel mails. Loslaten blijft lastig.

22.00 uur

We sluiten de deuren en maken de kas op. Financieel gaat het goed, beter dan de prognoses. Het eerste jaar is het zelfs gelukt om de investeringen terug te verdienen. In Lille en omgeving zijn we nog steeds het enige trampolinepark, maar in Frankrijk zijn er nu al meer dan 35 locaties waar je trampoline kunt springen. Het is echt snel gegaan: toen wij begin vorig jaar startten, waren er in het hele land nog maar vijf, zes trampolineparken. Voor mij is de groei geen verrassing. In 2010 kwam ik in de VS voor het eerst in een Jump Park en toen wist ik meteen al dat die trend ook naar Europa zou overwaaien.

23.00 uur

Het geld dat we hebben verdiend, brengen we meteen naar de bank. Daarna gaan we door naar huis. Meestal eten we nog wat voor we gaan slapen. Na een goede nachtrust zijn we helemaal klaar voor een nieuwe dag in ons park.”


Loading page...