Vorig artikel
Samenwerkingen geven boost aan producten ELI Play!

Artikel

Een maandag met Meta

ELI Play aanwezig op de IATP en IAAPA beurzen

Volgend artikel

“Samen met een klant zijn project vormgeven, is het leukste wat er is”

ELI Play heeft een nieuw kantoor met een nieuw gezicht. Meta van Hoek woont en werkt al vijftien jaar in Frankrijk. Sinds 2017 runt ze de Franse dependance van ELI Play.

7:00

Mijn wekker gaat elke dag al vroeg. Ik sta op en we ontbijten samen als gezin. Als de kinderen naar school gaan, stap ik in de auto om naar ons gloednieuwe kantoor te rijden: zo’n dertig kilometer verderop op het bedrijventerrein Alpespace. Het zoeken van deze werkplek was nog best een opgave, maar we hebben alles wat we nodig hebben: een representatief kantoor waar we onze klanten kunnen ontvangen en een aparte vergaderruimte. We delen ons kantoor met meerdere ondernemers. Het is een co-working-plek waar ondernemers een individueel bureau huren. Samen delen we de vergaderruimte, de kopieermachine en de keuken.

8:20

Ik rijd de peage af en neem de afslag. Met dit mooie weer zie ik op de afslag altijd een glimp van de Mont Blanc in de verte. En elke keer weer verwonder ik mij over dit prachtige uitzicht. Voor mij als ‘Hollandse vrouw’ blijft dat heel bijzonder.

8:30

Op de parkeerplaats zie ik Michaels auto al staan. Michael is mijn Franse collega, die vier weken geleden is begonnen bij ELI Play. Onze Franse klanten vinden het erg fijn dat er een 100% Franse collega hier op kantoor zit. Dat voelt voor hen meteen vertrouwd. Ook ik ben blij met hem, want hij is er om alle nieuwe aanvragen die via de website binnenkomen door te nemen. Het is voor hem bijna een complete dagtaak op dit moment. Er zijn heel veel ondernemers die een indoor speeltuin of trampolinepark willen openen. De Franse markt is dynamisch en er komen veel verschillende leads binnen. Kleine projecten en grote projecten. De één al in een verder stadium dan de ander. Daarom is het belangrijk dat Michael alle aanvragen nabelt. We noemen dit een warm handshake. Dit eerste gesprek gaat hij altijd open in. Hoe kunnen wij helpen, wat kunnen we betekenen? Dat allereerste contact kan soms ook alleen om een aanvraag van de brochure gaan. En de andere keer hebben de ondernemers al concretere plannen.

Zelf begin ik deze dag met het doorlezen van mijn mailbox en beslis wat de meeste prioriteit heeft.

Meta van Hoek - Lechat, Sales Manager ELI Play France

10:00

Michael en ik overleggen welke aanvragen al in een verder stadium zijn, vervolgens neem ik contact op met deze klanten om hun wensen te specificeren. Als dat helder is, dan begin ik met het maken van een ontwerp en offerte.

11:00

Terwijl ik koffie zet, denk ik aan een mail van een van onze klanten. Hij wil weten of we een opschuifbaar net kunnen maken in zijn trampoline park. Ik overleg met een designer in Nederland of dit technisch haalbaar is, hoe dit net eruit kan komen te zien en of het niet in strijd is met de algemene normen over veiligheid. Die uitkomst – samen met de kostenraming – overleg ik met de klant.

13:00

Michael en ik lunchen samen met de andere ‘collega’s’ in ons kantoor. Hartstikke gezellig. Meestal eet ik een restje warm eten van de avond ervoor, net als alle Franse werknemers. Eén keer per week lunch ik in de grote kantine van het bedrijventerrein. Afgelopen week at ik er crozet, een lokaal gerecht. Dat is een soort kleine, vierkante pasta. Erg lekker.

ELI Play France sales office

14:00

Morgen ga ik naar Parijs om een klant te bezoeken. Hij heeft al een indoor speeltuin, maar wil wat spelelementen toevoegen. Ik ga er heen om de locatie goed te bekijken en de wensen van de klant door te spreken. Het is voor mij erg belangrijk dat ik goed op de hoogte ben van alle producten die ELI Play levert. Zo heb ik altijd een leuke oplossing voor de klant. Ik zoek de informatie op die ik van deze klant heb gehad, bundel alles en koop online een kaartje voor de TGV.

16:00

Ik kreeg net te horen van een andere klant dat hij ons ontwerp voor zijn trampolinepark helemaal ziet zitten, hij wil alleen nog een klimelement toevoegen om zich te onderscheiden van andere trampolineparken. Voor deze klant hebben we een compleet plan voor de inrichting van zijn park bedacht. De samenwerking met de designers in Boxtel voor het maken van het ontwerp is het allerleukste wat er is. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een ‘leisure facility’ in te richten, dus het is een heel creatief proces. Voordat de designers aan de slag gaan, moet ik zeker weten wat de wensen van de klant zijn om de designers goed te briefen. Als de designer en ik dan beiden helemaal tevreden zijn met het plan, presenteer ik het aan de klant.

17:00

Als laatste doe ik nog wat administratief werk: ik stuur Michaels gewerkte uren van vorige week naar het payrollbedrijf dat onze salarissen betaalt en boek een ticket voor een reis naar het hoofdkantoor in Boxtel. Binnenkort hebben we weer een Technical- & Salesmeeting en worden alle sales- en accountmanagers bijgepraat over alle nieuwe producten van ELI Play. Ook bel ik nog even naar de verhuurder van ons kantoor, om hem te laten weten dat het rolluik in ons kantoor stuk is en niet meer dicht gaat. Om 18:00 uur ga ik lekker naar huis.

Ben je leisure-ondernemer en wil je meedoen aan ‘Een maandag met’? Stuur dan een e-mail naar marketing@eliplay.com. De redactie neemt binnenkort contact met je op.


Loading page...