Vorig artikel
De groei van ELI Play in 2017

Optimise

Digitalisering in de speeltuin

Samenwerkingen geven boost aan producten ELI Play!

Volgend artikel

Een digitale experience in uw indoor speeltuin

Glijbanen, klimtorens, speelstructuren en ballenbakken. Een willekeurige greep uit het bekende assortiment van ELI Play. Sinds kort is een compleet nieuwe scala van mogelijkheden toegevoegd. Producten van een compleet andere orde, maar nog steeds ontzettend ‘fun’.

Mijn handen glijden door het zachte zand en ik denk aan vroeger: Nederlandse zomers aan het strand. Het scherpe duingras, zandkastelen met slotgrachten waar water in loopt tijdens vloed. Krabben die in de branding scharrelen, schildpadjes die rondzwemmen en blije kinderen met emmertjes...

Schildpadden? Ik heb vroeger nooit schildpadden gezien, maar ik ben op dit moment ook niet op het strand. Ik ben aan het experimenteren met een van de nieuwste producten voor indoor speeltuinen: de Animated Sandbox.

Updaten

Sagi Yehezkel, de jonge CEO van Breeze Creative, werkt sinds kort samen met ELI Play: “Soms denken ondernemers dat ze hun park compleet moeten verbouwen, met dito investeringen, om klaar te zijn voor de toekomst. Dát is gelukkig niet nodig. Met een relatief kleine update, kunnen onze klanten hun park weer vernieuwend maken.”

Digitalisering en interactiviteit is steeds belangrijker en ELI Play neemt updaten vanaf nu erg letterlijk. Door deze nieuwe samenwerking kunnen ondernemers legio nieuwe, digitale en interactieve experiences toevoegen aan hun park, zoals de Head Tracker, Animated Sandbox, Digital Ball Wall en de Draw Alive.

HeadTracker interactieve game Breeze Creative - ELI Play
Head Tracker Breeze Creative

Sagi: “Wij maken digitale games, maar niet in de klassieke zin van het woord. We vinden het uitermate belangrijk dat onze games zoveel mogelijk worden gecombineerd met lichaamsbeweging. Bijvoorbeeld onze Head Tracker: elke bezoeker die zichzelf op het grote scherm ziet, gaat voor de camera dansen, springen of anderszins gek doen. Onze Digital Ball Wall combineert de fysieke activiteit met een digitale interactieve game.”

Fun én leerzaam

“Bij alles wat we bedenken, zorgen we ervoor dat het niet just fun is. We proberen ook leerzame games te maken, liefst een waarin de kinderen kunnen samenwerken met elkaar. Het idee van de Animated Sandbox draaide in eerste instantie alleen om geografie en topografie. Op de hoge gedeeltes die door de sensor werden opgepikt, werden bergen geprojecteerd, op de lage gedeeltes water en rivieren. Op zich was deze ontwikkeling al een prestatie op zich, maar wij vonden dat we het idee konden verbeteren. Het moest interactiever en het kon leuker: met dieren.”

Animated Sandbox van Breeze Creative, Oceaan thema

Edutainment

Breeze is er in geslaagd om software te creëren die in de door kinderen gegraven rivieren vissen laat zwemmen. De krabben zullen vooral op de gecreëerde stukken land en in de branding rondscharrelen. Beweegt het zand omdat iemand de geografie van de bak aanpast? De rivier en de vissen bewegen gewoon mee. Niet alleen leuk, maar ook interactief en leerzaam. En het voordeel van deze Sandbox? “We hebben niet alleen een maritiem thema, maar ook Jurassic en Afrikaanse savanne-versies ontwikkeld. Dus als je de hardware eenmaal hebt, is het vrij eenvoudig en niet duur om af te wisselen met andere thema’s”, licht Sagi toe.

Wat heb je nodig?

Ten eerste heb je een plek nodig waar je de experience wil hebben. Alleen een lege muur kan al genoeg zijn, voor bijvoorbeeld Draw Alive. Met dit spel laten we kinderen een tekening maken van een dier en brengen we het tot leven in de digitale wereld.

De meeste games van Breeze nemen weinig ruimte in beslag en zijn ideaal als je een digitale experience wil toevoegen aan een bestaande indoor speeltuin. Sagi: “Per product verschilt het natuurlijk wat je nodig hebt. Voor de Sandbox heb je een zandtafel nodig. In het algemeen zijn de software en enkele hardware-items (standaard PC, camera en een projector) genoeg om een van onze experiences te draaien. Alle klanten krijgen, bij aankoop van onze software, informatie over welke hardware er precies nodig is én gedetailleerde installatie instructies. Als je zelf een klein beetje handig bent met computers, kun je dit waarschijnlijk helemaal zelf installeren”, stelt Sagi gerust. “Een andere mogelijkheid is dat je ELI Play de complete installatie laat verzorgen, ook inclusief zandtafel. Nét wat voor jou handig is.”

What’s next?

Sagi: “We hopen dat we de komende jaren samen met ELI Play overal ter wereld onze digitale experiences mogen neerzetten, van playgrounds tot aan musea, zodat iedereen ervan kan genieten. Onze producten zullen daarbij altijd eenvoudig en simpel blijven. Because the little things make you enjoy life.”

Maatwerk

Zoek je iets speciaals of wil je een nieuw thema op maat laten maken? Alles is mogelijk. ELI Play ontwikkelt samen met partners als Breeze Creative doorlopend nieuwe thema’s voor de indoor speeltuinen en trampolineparken. Neem contact op met ELI Play via Laurens van de Vis, laurens@eliplay.eu / +31 (0)6 104 462 30 voor meer informatie over alle add-ons van Breeze Creative.


Loading page...